Πρώην μυστικός πράκτορας της Βουλγαρίας στο οργανωμένο έγκλημα


Φεβρουάριος 11, 2010

Η επιχείρηση «Χταπόδι» της βουλγαρικής αστυνομίας που ‘σκούπισε’ όλα τα κακόφημα στέκια της Σόφιας και της γύρω από αυτήν περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη μιας δωδεκαμελούς εγκληματικής οργάνωσης, όπως σημειώσαμε σε προηγούμενη αναφορά μας: Εξαρθρώθηκε παρακλάδι βουλγαρικής μαφίας

Η οργάνωση ήταν εξειδικευμένη σε παράνομες δραστηριότητες, διακίνηση ναρκωτικών, εκμετάλλευσης πορνείας, δωροδοκίας και φορολογικής απάτης.

Ένα νέο στοιχείο που προέκυψε το οποίο δίνει νέα διάσταση στο οργανωμένο έγκλημα στη γειτονική χώρα, είναι ο όνομα του συλληφθέντος Αλεξέι Πετρόφ.

Πρόκειται για πρώην μυστικό πράκτορα της Βουλγαρικής ΕΥΠ, γνωστός με το ψευδώνυμο «Το τρακτέρ».

Χθες το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Τσβέταν Τσβετάνοφ είχε δηλώσει πως συνελήφθη και ένας κακοποιός με το παραπάνω ψευδώνυμο αλλά αρνήθηκε να προβεί σε αναλυτικές εξηγήσεις.

Αναφορές όμως των βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης επιβεβαιώθηκαν πως ο κακοποιός με το παρατσούκλι «Το τρακτέρ» ήταν ο προαναφερθείς πρώην μυστικός πράκτορας της βουλγαρικής DANS.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο της Σόφιας, ότι ο πρώην μυστικός πράκτορας Αλεξέι Πετρόφ, ο οποίος λέγεται ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας του οργανωμένου εγκλήματος ήταν και ο εγκέφαλος της περιβόητης «συμμορίας των απαγωγέων», σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και του Εισαγγελικού Γραφείου – σε αντίθεση με εικασίες των βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- Новините