Βιενέζικη εφημερίδα για σκοπιανούς: Δεν υπάρχει ζήτημα ταυτότητας...



-Αναφέρει βιενέζικη εφημερίδα με αφορμη τη συνέντευξη Fouéré-

Φεβρουάριος 9, 2010
Επεμβαίνει ξανά στα Σκόπια ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ για την πΓΔΜ Erwan Fouéré και χτυπάει το καμπανάκι για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Ο κοινοτικός εκπρόσωπος που παρακολουθεί τα γεγονότα, τα οποία εντατικοποιούνται μέρα στη μέρα μεταξύ των αλβανοφώνων και των σλαβοφώνων, επισημαίνει και προειδοποιεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Στάνταρτ’ της Βιέννης ότι η καθυστέρηση της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της πΓΔΜ με την ΕΕ, θα αυξήσουν τις εντάσεις των εθνοτήτων στα Σκόπια.

«Οι αποφάσεις για ουσιαστική έναρξη των διαπραγματεύσεων καθυστερούν, και η καθυστέρηση αυτή ευνοεί την αύξηση των διεθνικών εντάσεων μέσα στην πΓΔΜ» είπε στη βιενέζικη εφημερίδα.

Στη συνέντευξή του δήλωσε πως πιστεύει ότι η μια σύντομη, χρονικά, λύση για το όνομα, μπορεί να προέλθει μόνο με την επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ πΓΔΜ και Ελλάδας.

«Ο χρόνος περνάει και γίνεται ολοένα και δυσκολότερη η διατήρηση του πνεύματος των μεταρρυθμίσεων στα Σκόπια», επεσήμανε ο Fouéré και πρόσθεσε πως ελπίζει σε έναν άμεσο καθορισμό της ημερομηνίας για έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προειδοποίησε μάλιστα τα Σκόπια να μην ελπίζουν σε υποχώρηση της Αθήνας και υπενθύμισε την άρνηση της Ελλάδας στην ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εξαιτίας της διαφοράς με το όνομα.

Η βιενέζικη εφημερίδα, σημειώνει επιπλέον, πως η πΓΔΜ, στην ουσία, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ταυτότητα αφού πολλοί σκοπιανοί εργάζονται ήδη στην Ελλάδα, και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει λάβει, ήδη, αλβανικά και βουλγαρικά διαβατήρια.