Τι ζήτησαν οι Σέρβοι από τον Διοικητή του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδη

Φεβρουάριος 12, 2010

Βελιγράδι.
Την ανησυχία τους εξέφρασαν οι Σέρβοι προς τον Διοικητή του ΝΑΤΟ Τζέιμς Σταυρίδης για τον σερβικό πληθυσμό που κατοικεί στα βόρεια διαμερίσματα του Κοσσυφοπεδίου.


Όπως ανακοινώθηκε, από επίσημες σερβικές πηγές, ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς στις συνομιλίες που είχε χθες με τον διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Τζέιμς Σταυρίδης, στα πλαίσια του προγράμματος «Συνεργασία υπέρ της Ειρήνης» επεσήμανε τις σερβικές πρωτοβουλίες για συνεργασία με τις δυνάμεις KFOR με σκοπό την περιφρούρηση της ειρήνης και ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο.


Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε πως οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου αποτελούν λαό η διαβίωση του οποίου απειλείται περισσότερο από κάθε άλλο λαό της Ευρώπης και γι’ αυτό οι δυνάμεις KFOR να υπερασπίζουν τα μέλη του σερβικού πληθυσμού, να προστατεύουν τα ορθόδοξα μοναστήρια και τις εκκλησίες ανεξάρτητα με τη μείωση της νατοϊκής δύναμης.


Ο Τάντιτς, επιπλέον εξέφρασε την άποψη πως πως το λεγόμενο σχέδιο του Διεθνούς Πολιτικού Γραφείου για την ενσωμάτωση των βορείων διαμερισμάτων του Κοσσυφοπεδίου, όπου διαμένουν Σέρβοι, στο ενιαίο σύστημα εξουσίας του Κοσσόβου, αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα της γύρω περιοχής.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος-radioserbija