Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Σερβίας

Φεβρουάριος 21, 2010

Ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας Βούκ Γέρεμιτς, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η επίσκεψη έγινε, όπως αναφέρει η σερβική ραδιοτηλεόραση, καθ’ όν χρόνο η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει στραμμένη την προσοχή της στα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Κοσσυφοπέδιο σε βάρος των ορθόδοξων Σέρβων.

Ο Σέρβος υπουργός είχε συναντήσεις στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπλουλάχ Γκιούλ, το υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Βούκ Γέρεμιτς, μετά τη συνάντηση του με το Νταβούτογλου, είπε ότι στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, Σερβίας και Τουρκίας υπάρχουν αναπάντητες ερωτήσεις, αλλά οι δύο χώρες μοιράζονται το όραμα για ένα ειρηνικό και σταθερό μέλλον των Βαλκανίων.

( Άρθρα και Σκέψεις-συμπληρωματικό :
Χθες τα σερβικά μέσα ενημέρωσης είχαν ένα συγκλονιστικό βίντεο «La guerra infinita- Kosovo» ( ο ατέλειωτος πόλεμος του Κοσσόβου) όπου Αλβανοί Κοσοβάροι ξήλωναν με λύσσα, τους σταυρούς από τους τρούλους, παμπάλαιων χριστιανικών εκκλησιών και έβαζαν φωτιές σε αυτές. Οι Σέρβοι αλλά και όσοι έχουν δει το βίντεο αυτό, του ιταλικού ‘RAI UNO’, έχουν κυριολεκτικά σοκαριστεί)

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- РТС