Τα είπαν για τα μπλόκα Παπανδρέου – Μπορίσοφ

Στη κοινή συνέντευξη Τύπου Παπανδρέου και Μπορίσοφ, στις Βρυξέλλες, αρνήθηκαν την ύπαρξη έντασης μεταξύ των δύο πλευρών.
Photo by BGNES


Φεβρουάριος 11, 2010
Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας συμφώνησαν να συζητήσουν από κοινού, οι δύο κυβερνήσεις, για να εξετάσουν τις προτεραιότητες των δύο πλευρών.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά συνάντηση τους οι δύο πρωθυπουργοί αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αποκλεισμός των βουλγαρικών διόδων από τους διαμαρτυρόμενους Έλληνες αγρότες θα αρθεί σύντομα. Παραδέχθηκε πάντως ότι η απεργία των αγροτών προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην διακίνηση των εμπορευμάτων της Βουλγαρίας.

«Θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον πρωθυπουργό Μπορίσοφ και τις ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Βούλγαρους για την κατανόησή τους, αλλά και στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ελπίζουμε σύντομα να λύσουμε τα προβλήματα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Μπορίσοφ διευκρίνισε πως η αποζημίωση που ζητεί η Βουλγαρία από τον αποκλεισμό των ελληνικών συνόρων δεν έχει καμία σχέση με τη στήριξη που παρέχει η Βουλγαρία προς την Ελλάδα για την επίλυση της οικονομικής της κρίσης.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός χαρακτήρισε το κλίμα της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών ως ‘βαρύ’.
Συμπέρανε, μάλιστα, πως αν και η Βουλγαρία παρουσιάστηκε και πάλι ως παράδειγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας από τους ευρωπαίους ηγέτες, ωστόσο, η κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ευρωζώνη καθιστά πολύ δύσκολη την προσχώρηση της Βουλγαρίας σε αυτήν.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος - Новините