Σκόπια: Ο πρωθυπουργός μας ντροπιάζει!


Μάρτιος 11, 2010


Δριμύτατη κριτική κάνει η σκοπιανή τηλεόραση ‘Άλφα’ για τη συνήθεια του πρωθυπουργού της χώρας Νίκολα Γκρουέφσκι.

Για άλλη μια φορά ‘έστησε’ επίσημο φιλοξενούμενο στα Σκόπια.

« Ο προέδρος του σλοβενικού κοινοβουλίου, Pavel Gantar», γράφει η ‘Алфа ТВ’, «είχε προγραμματισμένη συνάντηση στις 12:30 με τον πρωθυπουργό, αλλά όταν έφθασε στην ώρα του, ειδοποιήθηκε να ‘κάνει μερικούς γύρους’ γιατί θα καθυστερούσε ο Γκρουέφσκι...

Το αυτοκίνητο του Σλοβένου επίσημου, με την ακολουθία του, μια φάλαγγα σλοβενικών αυτοκινήτων, αναγκάστηκε να 'κόψει' βόλτες στους χιονισμένους δρόμους και επικίνδυνους δρόμους των Σκοπίων, μέχρι να ειδοποιηθεί για την άφιξη του σκοπιανού πρωθυπουργού.

«Επί αρκετή ώρα, τρέχοντας με 20 χλμ/ώρα, τα αυτοκίνητα με του επίσημους προσκεκλημένους έκαναν άσκοπες βόλτες μέσα στην πόλη»

Η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία εξήγηση για την καθυστέρηση του πρωθυπουργού σε ερώτηση της σκοπιανής τηλεόρασης. Τα ίδια είχαν γίνει, με καθυστέρηση μισής ώρας, όταν επισκέφθηκε τη χώρα ο πρόεδρος της Εσθονίας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Αναγκάσθηκε και αυτός να κάνει βόλτες μέσα στα Σκόπια με το προεδρικό αυτοκίνητο θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

Όταν τελικά έγινε η συνάντηση, χθες, του Σλοβένου προέδρου με τον Γκρουέφσκι, εκπρόσωπος της σλοβενικής ακολουθίας επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στο πρωτόκολλο και τόνισε πως "δεν χρειάζεται να ‘σκανδαλίζουμε’ το θέμα".

«Η καθυστέρηση είναι μια τακτική του πρωθυπουργού», γράφει η συντάκτης Ljubisa Arsic, «δεν εμφανίζεται ποτέ στην ώρα του. Ο μέσος όρος αναμονής των ...καθυστερήσεων του πρωθυπουργού είναι περί τα 45 λεπτά της ώρας».



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος