Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Σέρβος ιερωμένος



 Ο Συμεών Μπιλόφσκι συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, γράφει το δημοσίευμα



Μάρτιος 12, 2010

Η ελληνική αστυνομία  συνέλαβε χθες τον πρωτοσύγκελο Συμεών Μπιλόφσκι, προσωπικό γραμματέα του επισκόπου Αρτεμίου, για τον συλληφθέντα είχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, το οποίο κοινοποιήθηκε στην Ιντερπόλ.

Ο Μπιλόφσκι συνελήφθη χθες το πρωί σε προάστιο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον Σέρβο υφυπουργό Δικαιοσύνης, Σλόμπονταν Χόμερ, θα ζητηθεί με επείγουσες διαδικασίες  η έκδοσή του, στις σερβικές δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η πληροφορία της σύλληψης έφθασε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης χθες το μεσημέρι. Η διαδικαστική τεκμηρίωση πρέπει να υποβληθεί άμεσα στις ελληνικές δικαστικές αρχές με τη διαδικασία του επείγοντος, εφ’ όσον το σερβικό αίτημα μεταφραστεί το συντομότερο στα ελληνικά.

Ο Σέρβος υφυπουργός τόνισε πως στην υπόθεση πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, στην έννοια του επείγοντος, γιατί το συγκεκριμένο άτομο παραβίασε αρχές ενός καίριου θεσμικού οργάνου της Σερβίας- που είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας.

Ο συγκεκριμένος Σέρβος ιερωμένος κατηγορείται για ιδιοποίηση χρημάτων της σερβικής Εκκλησίας που ανέρχονται στο ποσό των 350.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την ανασυγκρότηση των εκκλησιών, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε λεπτομέρειες που δεν έχουμε τη δυνατότητα να καταχωρήσουμε εδώ. Ωστόσο η υπόθεση αυτή έχει συγκλονίσει τους δύο τελευταίους μήνες, όχι μόνον,  την εκκλησιαστική και μοναστική κοινότητα της Σερβίας αλλά και τον σερβικό λαό.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος