Σκοπιανό Κανάλι: "Οργή Αθήνας για ευρωπαίο επίτροπο"



Μάρτιος 16, 2010


Την οργή της Αθήνα προκάλεσε η εμμονή του επιτρόπου Στέφαν Φούλε, να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια, στις επίσημες διαβουλεύσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

«Ο κ. Fule είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η θέση του έρχεται σε αντίθεση με το πλαίσιο των συμφωνιών της ΕΕ. Είναι ένα λάθος μήνυμα προς την ηγεσία και το λαό της γειτονικής χώρας και υπονομεύονται οι διαπραγματεύσεις που γίνονται υπό της ηγεσίας των Ηνωμένων Εθνών», γράφει το σκοπιανό «Κανάλ 5», που αντέγραψε την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη δήλωσή του ο Δρούτσας επεσήμανε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί οι αναφορές του ευρωπαίου επιτρόπου υπονομεύουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων που γίνονται στα πλαίσια του ΟΗΕ.

Σημειώνεται πως ο ευρωπαίος επίτροπος Στέφαν Φούλε από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου ανέφερε το κράτος των Σκοπίων, τρεις φορές, ως «Μακεδονία», προξενώντας μεγάλη ένταση στην αίθουσα και έντονες διαμαρτυρίες από τους έλληνες ευρωβουλευτές.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος