Πρόξενος Κορυτσάς: καταγγέλλει πρόεδρο ‘Ομόνοιας’ για χρηματισμό





Μάρτιος 24, 2010

Κορυτσά- Αλβανία

«Ο Έλληνας γενικός πρόξενος στην Κορυτσά Θεόδωρος Οικονόμου, αντέδρασε μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Ομόνοιας Κορυτσάς, Σπύρου Λίτση, ότι το ελληνικό προξενείο δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει σε θέματα της Ομόνοιας»

Τα παραπάνω σημειώνει η εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπέρια» που σημειώνει πως ο έλληνας πρόξενος κατηγορεί τον Λίτση για κατάχρηση χρημάτων, χρηματισμό, ψευδή προσκόμιση εγγράφων για θεωρήσεις και ακόμη για παραβίαση της συνθήκης Σένγκεν και θεώρηση εγγράφων σε καταζητούμενα άτομα από την Ιντερπόλ.

«Τα προβλήματα είναι γνωστά σχετικά με τον πρόεδρο της Ομόνοιας, αλλά απλά δεν το παραδέχεται. Από τότε που ανέλαβα το προξενείο της Κορυτσάς έχω πληροφορηθεί για αποδοχή χρημάτων από αυτόν προκειμένου να αποσταλούν παιδιά σε κατασκηνώσεις της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα ζήτημα που καθορίζεται από τα θεσμικά όργανα και ο Λίτσης δεν έχει αρμοδιότητα να ζητάει χρήματα για αυτό.»

Ο τοπικός πρόεδρος της ‘Ομόνοιας’ Σπύρος Λίτσης αντέδρασε στις καταγγελίες αυτές πως δεν είναι αλήθεια και δήλωσε πως τα χρήματα δεν τα πήρε ο ίδιος αλλά η ‘Ομόνοια’.

Ο πρόξενος όμως της Κορυτσάς ήταν καταιγιστικός:

«Όταν του ζητήθηκε να υποβάλλει σχετικό λογαριασμό για όλα αυτά, αρνήθηκε και δήλωσε πως δεν είχε σχετικά έγγραφα. Στην περίπτωση αυτή, αφού δεν πήγαν στην ‘Ομόνοια’ που πήγαν αυτά τα χρήματα;»

Οι καταγγελίες του προξένου Θεόδωρου Οικονόμου επεκτείνονται και σε κατάχρηση βοήθειας ελληνικών ιδρυμάτων. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι υλικά τα οποία ελάμβανε για δεινοπαθούντες ομογενείς τα πουλούσε και με τις πράξεις του αυτές ενεργούσε αποδυναμωτικά για την οργάνωση της ‘Ομόνοιας’.

Ζήτησε μάλιστα την απομάκρυνσή του από το προεδρείο της οργάνωσης ώστε να αναλάβουν άνθρωποι ειλικρινείς και παραγωγικοί στην υπεύθυνη αυτή θέση.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος