Η Τουρκία κατακρίνει Γαλλία και Γερμανία για πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα


Μάρτιος 31, 2010


Ο Τούρκος πολιτικός διαπραγματευτής με την ΕΕ, Έγκεμεν Μπαγκίς, επέκρινε τη Γερμανία και τη Γαλλία, για  πιέσεις πωλήσεων στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, ενώ, συγχρόνως, προτρέπουν τη χώρα να κάνει δραστικές περικοπές των δημοσίων δαπανών της, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η οικονομική της κρίση.


«Για να βοηθήσουν την Ελλάδα να αποφύγει την οικονομική καταστροφή της και να μειωθούν οι περιφερειακές εντάσεις, πρέπει οι Έλληνες να παγώσουν ή να περικόψουν τις αμυντικές προμήθειες και η Άγκυρα να την ακολουθήσει σε αυτό», δήλωσε ο Μπαγκίς σε αποκλειστική συνέντευξή του στην International Herald Tribune, όπως γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα ‘Ζαμάν’.

«Ένας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας είναι η προσπάθειά της να ανταγωνιστεί με την Τουρκία στις αμυντικές δαπάνες», πρόσθεσε ο Τούρκος πολιτικός.

Ο Μπαγκίς είπε ακόμη πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα οπλικά συστήματα ή υποβρύχια και πολεμικά αεροπλάνα, ούτε επίσης και η Τουρκία. «Πρέπει να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες σε όλον τον κόσμο, αλλά κυρίως ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα. Ούτε η Ελλάδα αλλά ούτε και η Τουρκία χρειάζονται γαλλικά ή γερμανικά υποβρύχια.

Η εφημερίδα σημειώνει πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις παρατηρήσεις του Μπαγκίς.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος