Πατριάρχης Σερβίας: Παράσημο σε Έλληνα καρδιοχειρουργό


Μάρτιος 13, 2010

Με ιδιαίτερη τιμητική διάκριση αναγνωρίστηκε η προσφορά του Έλληνα καρδιοχειρουργού από τη Γενεύη, Αυξέντιου Κάλαγγου, χθες, από την Σερβική Εκκλησία.

Όπως μεταδίδει το επίσημο κυβερνητικό σερβικό πρακτορείο ειδήσεων, «ο Αγιότατος Σέρβος Πατριάρχης Κ.Κ. Ειρηναίος, επέδωσε σήμερα στην έδρα του Σερβικού Πατριαρχείου, το Παράσημο του Αγίου Σάββα, πρώτης τάξεως, στον καθηγητή Αυξέντιο Κάλαγγο, καρδιοχειρουργό από τη Γενεύη, για την πολυετή ανθρωπιστική αποστολή του στη Σερβία, όπου ο ίδιος έκανε παραπάνω από 30 εγχειρήσεις σε καρδιακούς ασθενείς».
Ο Ειρηναίος αναφερόμενος προς το τιμώμενο πρόσωπο τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του για την απόδοση του παράσημου στον εξέχοντα έλληνα γιατρό.

«Μου προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη τιμή να παρασημοφορήσω, με τη μεγαλύτερη διάκριση της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τον Έλληνα καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Κάλαγγο, μέλος της ειδικής τάξης των ευγενών του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, υπό τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, για τα πολυάριθμα καλά έργα του και για τη μεγάλη συμβολή που έδωσε ο ίδιος για τη θεραπεία ασθενών από τις τάξεις του σερβικού λαού», δήλωσε ο Σέρβος πατριάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Κάλαγγος, που πραγματοποιεί τις μέρες αυτές, επίσκεψη στη Σερβία, πριν από δύο χρόνια, το 2008, ίδρυσε με δική του πρωτοβουλία, στο Βελιγράδι, το πρώτο δικό του ιατρικό τμήμα θεραπείας των Σέρβων ασθενών με καρδιακές παθήσεις.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος