Νόβοστι: Μπλοκαρισμένη πάλι η Ελλάδα


Μάρτιος 11, 2010

«Πάλι μπλοκαρισμένη η Ελλάδα» γράφει η σερβική εφημερίδα ‘Νόβοστι’.

Η γενική απεργία που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, εξ αιτίας της μεγάλης λιτότητας των κυβερνητικών μέτρων έχει παραλύσει στο σύνολο της χώρας.

Μια ομάδα διαδηλωτών και πάλι συγκρούστηκε με την αστυνομία μπροστά από το Κοινοβούλιο, στο κέντρο της Αθήνας.

Η θορυβώδης ομάδα αποχωρίστηκε από χιλιάδες διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τα κυβερνητικά μέτρα, ώστε να ξεπεράσει η χώρα το τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να καταστείλει την πομπή των διαδηλωτών που έριχναν κοκτέϊλ Μολότωφ και γκαζάκια.

Καθώς ενισχύονται τα κυβερνητικά μέτρα τόσο εντείνονται οι διαμαρτυρίες που ενώνουν έναν αυξανόμενο αριθμό εργαζομένων .

Λόγω της γενικής απεργίας δεν υπήρχαν δημόσιες συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ήταν κλειστά τα σχολεία και τα δημόσιο ιδρύματα, τα νοσοκομεία εργάζονταν μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Η εναέριος επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο είχε διακοπεί λόγω της απεργίας των υπαλλήλων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα, κλειστό παρέμεινε το ελληνικό αεροδρόμιο για 24 ώρες

Τα ναυτικά συνδικάτα συμμετείχαν στην απεργία και τα πορθμεία, επίσης, παρέμειναν κλειστά.

Νέα γενική απεργία προγραμματίστηκε για τις 16 Μαρτίου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αύξηση του αριθμού των εναντιωμένων στα μέτρα της λιτότητας δεν θα πτοήσει την κυβέρνηση, ώστε να αλλάξει τα μέτρα για τη μείωση των κρατικών δαπανών, το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων και την αύξηση περεταίρω του ελλείμματος, ένα έλλειμμα που κλονίζει ακόμη το ευρώ.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος- Новости