Βελγίδα Υπουργός προς Σκοπιανούς: ‘Δεν σας θέλουμε στο Βέλγιο’...




Μάρτιος 9, 2010

«Να ξεκινήσετε επενδύσεις στο Λίπκοβο για να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων, γιατί το Βέλγιο δεν δίνει άσυλο σε κανένα!» τόνισε η Βελγίδα υφυπουργός σε θέματα μετανάστευσης, Melkior Vatle, που επισκέπτεται περιοχές των Σκοπίων, όπου, κυρίως, ζουν αλβανόφωνοι.

Η δυτικοευρωπαία πολιτικός διευκρίνισε πως θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουν οι κάτοικοι, τους κανόνες που διέπουν την ισχύ της απελευθέρωσης των θεωρήσεων.

Η επίσκεψη της Melkior Vatle, στις περιοχές που θεωρούνται υποβαθμισμένες είχε σκοπό να ενημερώσει πρόσωπο με πρόσωπο τους χωρικούς και να τους πείσει να μην μεταναστέψουν στη χώρα της, γιατί εξαπατούνται όταν κάποιοι, τους υπόσχονται χρήματα και παροχή σπιτιού από το κράτος.


Ο αλβανός Δήμαρχος του Λίπκοβο, ενώπιον όλων, κατήγγειλε στην βελγίδα πολιτικό πως καμία κυβέρνηση  των Σκοπίων, μέχρι σήμερα, δεν έκανε, έστω ένα, αναπτυξιακό έργο στην περιοχή και οι κάτοικοι στερούνται βασικών προϋποθέσεων για να ζήσουν.

Παραδέχθηκε πως και ο ίδιος σε κάποιο σημείο σκέφτηκε να καταφύγει στην αναζήτηση ασύλου.

«Μένουμε με την ελπίδα ότι η κυβέρνηση της χώρας και η Ε.Ε. θα αρχίσουν να σκέφτονται για τους κατοίκους αυτής της περιοχής και να αρχίσουν να επενδύουν ή να κάνουν κάποια συγκεκριμένα έργα» είπε ο Σαντούλ Αντουράκου, δήμαρχος του Λίπκοβο.

Η περιοχή αυτή, των Σκοπίων, θεωρείται η πιο υποβαθμισμένη και οι κάτοικοι δεν έδειξαν ότι τους έπεισε η ξένη πολιτικός.

Η περιοχή στερείται οποιασδήποτε ανάπτυξης, υπάρχει, ακόμη, έλλειψη καθαρού πόσιμου ύδατος και οι κάτοικοι, μάταια, προσμένουν μια καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το απόγευμα φθάνουν οι πρώτοι που επιστρέφουν από το Βέλγιο με έξοδα της βελγικής κυβέρνησης και οι κάτοικοι ζητούν να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που τους παρπλάνησαν για μια καλύτερη ζωή στη Δύση.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος