Υπουργός Εξωτερικών Σκοπίων: Ανεύθυνη η Ελλάδα...άλλα λέει και άλλα κάνει...





Μάρτιος 31, 2010

Σκόπια

Η ανευθυνότητα της Ελλάδας έναντι της πΓΔΜ, κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, εμπόδισαν την χώρα μας να γίνει μέλος της ΕΕ. Τουλάχιστον, θα είχε ενταχθεί μαζί με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλοσόσκι στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Ούγγρο ομόλογό του Peter Balázs, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του.

Ο επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας πρόσθεσε πως υπάρχει μια πιθανότητα για συνομιλίες με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, στα μέσα Απριλίου και τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συμμετάσχει εποικοδομητικά.

«Εάν η Ελλάδα θέλει πραγματικά να προωθηθεί το σχέδιο «Δυτικά Βαλκάνια 2014» είπε ο Μιλοσόσκι, οφείλει να αλλάξει τη στάση της απέναντι στο θέμα της ένταξης της ‘Μακεδονίας’ καθώς και τη στάση της με τη νέα χώρα της περιοχής, το Κοσσυφοπέδιο».

Στη συνέχεια ο Μιλοσόσκι θα πει:

«Μιλάει η Ελλάδα για σχέσεις καλής γειτονίας και συγχρόνως προωθεί αρνητικά συναισθήματα και συνθήματα. Μιλάει για ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και εκείνοι που μπορούν να κάνουν το βήμα είναι αποκλεισμένοι. Όπως είδαμε όλοι το περιστατικό πριν από μερικές ημέρες (στην ελληνική παρέλαση) υπάρχει μια τάση εξτρεμισμού, νομίζω ότι αυτό συμβαίνει συχνά στην ελληνική πολιτική ελίτ. Άλλο λέει και άλλο πράττει».



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος