Τουρκία: Ο Νταβούτογλου αύριο στα Σκόπια





Μάρτιος 24, 2010

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu (φωτό) κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του της πΓΔΜ θα επισκεφθεί επίσημα τα Σκόπια στις 25 και 26 Μαρτίου, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα ‘Χαμπερλέρ’ σε σημερινό της δημοσίευμα.


Στη διάρκεια της επίσκεψής του θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας Γκεόργκε Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι και τον πρόεδρο της Βουλής Τράϊκο Βελιανόφσκι. Θα συναντηθεί, επίσης, με την Φιλοτουρκική Κοινοβουλευτική Ομάδα της Βουλής των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του προσκεκλημενου τούρκου υπουργού.

Ο Νταβούτογλου θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Κυρίλλου και Μεθοδίου των Σκοπίων με θέμα «Εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και τα Βαλκάνια», θα κάνει επίσης τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου 'Γιουνούς Εμρέ'. Τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του θα επισκεφθεί τις πόλεις Οχρίδα, Μοναστήρι, Τέτοβο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η πΓΔΜ είναι ο παράγων ειρήνης και σταθερότητας των Βαλκανίων και η Τουρκία υποστηρίζει, ένθερμα, την ένταξη της χώρας αυτής στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Ο σκοπός της επίσκεψης του Νταβούτογλου είναι «να συζητήσει με την σκοπιανή ηγεσία ζητήματα και θέματα περιιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος».



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος