Ρουμανία: Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η δημοσιονομική λιτότητα θα μεγαλώσει τη φτώχεια



Μάρτιος 7, 2010


 Σε ανταπόκρισή της, η ρουμανική εφημερίδα «Αντένα 3», από τη Αθήνα, αναφέρει ότι σύμφωνα με ελληνικά δημοσιεύματα το 85% των Ελλήνων, θεωρεί πως η δημοσιονομική αυστηρότητα των κυβερνητικών μέτρων, που έχουν σκοπό την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, θα ανεβάσουν τα ποσοστά της φτώχειας στη χώρα.

«Οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι» δήλωσε το 82,5 % των ερωτηθέντων σε σχετική δημοσκόπηση. Το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα εκτιμάται στο 20%.

Η πλειονότητα των Ελλήνων δηλαδή το 55,6% δηλώνει ότι δεν υποστηρίζει την κινητοποίηση των συνδικάτων κατά των μέτρων λιτότητας, ενώ το 37,5% θα ήταν διατεθειμένο να διαμαρτυρηθεί.

Η ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη ανακοίνωσε τα μέτρα λιτότητας που θα επιτρέψουν την εξοικονόμηση 4,8 δις ευρώ, ώστε να μειωθεί το τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού. Το σχέδιο προβλέπει τη μείωση των δημόσιων δαπανών και την αύξηση των φόρων.

Το ελληνικό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού θα πρέπει να μειωθεί κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το 2010 και να πέσει στο 8,7 % του ΑΕΠ.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος