Σκόπια: Αλβανικό κόμμα προτείνει να χωριστούν σε καντόνια...





Μάρτιος 29, 2010

Σκόπια

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος «Νέα Δημοκρατία» (σ.σ. υπάρχει και εκεί), Imer Selmani, τον τελευταίο καιρό κατηγορεί ανοιχτά την σκοπιανή κυβέρνηση για μεροληπτική πολιτική σε βάρος των μουσουλμάνων της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Evening» των Σκοπίων οι επιθέσεις του αλβανού πολιτικού γίνονται με βιαιότητα κατά της ηγεσίας της χώρας στην προσπάθειά του να συσπειρώσει το μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας.

Σε συνάντησή του που είχε χθες με οπαδούς του, στην σκοπιανή πόλη Debar, ο Σελμάνι τόνισε πως αν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία πλαίσιο της Οχρίδας, θα θέσει νόμιμα τον επανακαθορισμό των σχέσεων μεταξύ των Σλαβοσκοπιανών και των Αλβανών καθώς και την αναδιοργάνωση της χώρας.

Πρότεινε, μάλιστα, να διαιρεθεί η χώρα σε καντόνια τύπου Ελβετίας ή να γίνει αποδεκτή μια σχέση των εθνοτήτων όπως ισχύει στο Βέλγιο.

Ο σκοπιανός –αλβανικής καταγωγής πολιτικός κατηγόρησε το κόμμα του σκοπιανού πρωθυπουργού, VMRO-DPMNE, για αποφάσεις που προκαλούν θρησκευτική και διεθνική μισαλλοδοξία και ότι η πΓΔΜ ορίζεται ως μια χώρα Ορθοδόξων σε βάρος των εκπροσώπων του Ισλάμ.

Κατηγόρησε επίσης το αλβανικό κόμμα DUI, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, για αδράνεια.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος