Κοσσυφοπέδιο: Σε έξαρση το οργανωμένο έγκλημα


Μάρτιος 4, 2010

Πρίστινα.

Η διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση, διαπίστωσε η ευρωπαϊκή πολιτική αποστολή για την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου (EULEX) σε συνεδρίαση που είχε, σήμερα, με την αλβανόφωνη Αρχή του Κοσσυφοπεδίου.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και ο επικεφαλής της EULEX, Yves de Kermabon, επιβεβαίωσαν, όπως διατυπώνεται στην επίσημη ανακοίνωση του Κοσσόβου, τη θέλησή τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή.

"Μέχρι στιγμής, έχουμε επιτύχει την ανάπτυξη της στρατηγικής και του σχεδίου δράσης κατά της διαφθοράς, την κατάρτιση του νόμου την καταπολέμηση της διαφθοράς και άλλων νόμων κατά των οικονομικών εγκλημάτων, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μέσω των διαφόρων μορφών εκπαίδευσης και τη δημιουργία των μηχανισμών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της διαφθοράς ", είπε ο Χασίμ Θάτσι.

Ο επικεφαλής της EULEX τόνισε ότι η αποστολή της οποίας ηγείται επικροτεί και υποστηρίζει την καταπολέμηση της διαφθοράς με ειδική ομάδα, και αναγνωρίζει ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του αγώνα κατά του φαινομένου αυτού. Δεσμεύθηκε μάλιστα ότι η EULEX θα συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου για την καταπολέμηση της κοινού εγκλήματος.

Σημειώνεται πως η διαφθορά και η εγκληματικότητα που υπάρχει, στην πρώην σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου, είναι πρωτόγνωρη και ανησυχητική.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος-qik