Κρίση στον τουρισμό και οι Γερμανοί

Απρίλιος 3, 2010- (Deutsch Welle)
«Καλύτερα ας μην πάμε στην Αθήνα», με αυτό τον τίτλο η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σχολιάζει το πρόβλημα της τουριστικής κίνησης φέτος στην Ελλάδα:

«Όλο και περισσότεροι τουρίστες αποφεύγουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες ξενοδόχοι δηλώνουν αυτό που δεν θέλησε να καταγράψει η διεθνής έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο: το γεγονός ότι καταγράφονται 10% λιγότερες κρατήσεις αυτή την εποχή σε σχέση με πέρσι είναι κάτι παραπάνω από ένα μήνυμα. Πολλά κρεβάτια θα μείνουν άδεια και το Πάσχα, αν και η σεζόν έχει ήδη αρχίσει.

Ο τομέας του τουρισμού περνάει κρίση στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Πολλοί τουρίστες προτιμούν να κάνουν διακοπές στην Τουρκία ή στην Αίγυπτο και όχι στα πεπαλαιωμένα ξενοδοχεία της Ελλάδας, της Ισπανίας ή της Ιταλίας.

Στην Τουρκία και την Αίγυπτο απολαμβάνουν διακοπές πέντε αστέρων που δεν μπορούν πουθενά αλλού να πληρώσουν. Τώρα εκδικείται την Ελλάδα και η απαράδεκτη κατάσταση των μικρών αεροδρομίων της.



 Διεθνής Έκθεση Τουρισμού: η κ. Γκερέκου στο ελληνικό περίπτερο

Οι Έλληνες ξενοδόχοι αντιδρούν με μείωση των τιμών κατά 5 ή και 6%.

Εάν δεν επιστρέψει η πολιτική ηρεμία σε αυτή την όμορφη χώρα με τα 6.000 νησιά, τότε οι Έλληνες θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι, εάν η μείωση των κρατήσεων μείνει στο επίπεδο του 10%.»



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος