Το Ισραήλ επιβάλλει εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Απρίλιος 19, 2010- panarmenian net.





Το Ισραήλ θα παγώσει προσωρινά τις πωλήσεις προηγμένου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία λόγω ανησυχίας, στην ρητορική τοποθέτηση κατά του Ισραήλ, του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Jane’s Defense Weekly.

Ο Ισραηλινός Οργανισμός Άμυνας και Βοήθειας, γνωστός ως ‘SIBAT’ αποφάσισε να αξιολογήσει τα τουρκικά αιτήματα σε κάθε περίπτωση χωριστά. Η απόφαση αναφέρεται σε τουρκικές παραγγελίες ηλεκτρονικών πολεμικών συστημάτων.

Η Τουρκία είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για το σύστημα «Rafael's Spike non-line-of-sight (NLOS)», ένα αντιαρματικό όπλο, όπως επίσης και για ένα σύστημα πυραύλων της ‘Israel Aerospace Industries’ (IAI’s) το Barak 8, σύστημα πυραυλικής άμυνας για το ναυτικό της, καθώς επίσης και για το “Namer”, που είναι βαρύ πολεμικό όχημα του πεζικού, όπως αναφέρει η σημερινή τουρκική εφημερίδα ‘Zaman’.

"Οι δεσμοί με την Τουρκία δεν πρόκειται να ξαναγίνουν όπως ήταν παλιά», δήλωσε πηγή του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας και πρόσθεσε «πρέπει να γίνουμε πολύ προσεκτικοί ποια συστήματα θα πουληθούν σε αυτούς, λόγω της ανόδου της ισλαμικής τάσης στη χώρα τους».



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος