Το Μάιο ο Ερντογάν στην Αθήνα





Απρίλιος 8, 2010



Άγκυρα - 08 Απρ 2010 13:41

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί το Μάιο την Αθήνα.

Η δήλωση έγινε στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, στην Άγκυρα.

«Ευχόμαστε η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα να έχει ιστορική σημασία στην προοπτική των τουρκο-ελληνικών σχέσεων» δήλωσε ο Νταβούτογλου και πρόσθεσε:

«Σήμερα, έχουμε πάρει απόφαση για τη δημιουργία μιας στρατηγικής συνεργασίας υψηλού επιπέδου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Η πρώτη συνεδρίαση της συνεργασίας αυτής θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα».

Ο Τούρκος υπουργός επεσήμανε πως η χώρα του προσβλέπει σε μια ολοκληρωμένη συνεργασία με την Ελλάδα προωθώντας τις διμερείς σχέσεις, τις σχέσεις με την ΕΕ, περιφερειακά θέματα καθώς και παγκόσμια θέματα. Τόνισε πως για να δοθεί συνέχεια στη συνεργασία αυτή οι δύο ΥΠΕΞ θα πρέπει να συναντιούνται τουλάχιστον δύο φορές κατ’ έτος.

«Θέλουμε οι σχέσεις της Τουρκίας- Ελλάδας αν γίνουν παραδειγματικές» είπε ο Νταβούτογλου.

Ο έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, δήλωσε ότι ήταν κοινή επιθυμία η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Ελλάδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προγραμματισμένη για το Μάιο, επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα.

«Στόχος μας είναι η σωστή αξιολόγηση της συνεργασίας μας, μέχρι σήμερα, η προώθηση της συνεργασίας αυτής σε υψηλότερο επίπεδο. Έχουμε καταστήσει σαφή την επιθυμία μας να δούμε τις σχέσεις των εκπροσώπων των δύο χωρών πιο κοντά» δήλωσε ο Δρούτσας και κατέληξε : «η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα θα συμβάλλει στην επιθυμία αυτή».



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος