Νέα Υόρκη: Συναντήσεις Νίμιτς με εκπροσώπους Ελλάδας- Σκοπίων





Απρίλιος 29, 2010



Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, για την επίλυση της ονομασίας των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, πραγματοποίησε ξεχωριστές συναντήσεις με τους δύο διαπραγματευτές, Ελλάδας- Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Jolevski αντίστοιχα, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη (χθες).

Η συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε είχε διερευνητικό χαρακτήρα και στη συνέχεια ο Νίμιτς ενημέρωσε το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-Μoon, ο οποίος έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρει το σκοπιανό κανάλι «5» για το ζήτημα της διαφοράς ασχολείται το Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων του ΟΗΕ και από αυτό ενημερώνεται ο Γ.Γ., ωστόσο ζήτησε προσωπική ενημέρωση από το διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.

Στο σκοπιανό δημοσίευμα αναφέρεται και η δήλωση του γερμανού ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη , ο οποίος σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, υποστήριξε ότι ο ΟΗΕ προωθεί τη θέση για την σκοπιανή γλώσσα τον όρο ‘makedonski’, γραμμένο στα λατινικά.

Ο Χατζημαρκάκης δήλωσε ότι πληροφορήθηκε τις εμπιστευτικές αυτές πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη.

Στη δήλωση αυτή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αντέδρασε η σκοπιανή πλευρά, ότι δεν έχει ενημερωθεί σχετικά, ενώ όφειλε να ενημερωθεί, πρώτιστα αυτή, από τον ΟΗΕ, αν πράγματι ετοιμάζεται τέτοιο ψήφισμα για την ταυτότητα της.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος