Αλβανία - Ομόνοια: Να εφαρμοστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας




Το σχετικό δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας

Απρίλιος 25, 2010

Σαράντα

Συζήτηση - ομιλία διοργανώθηκε από την ‘Ομόνοια’ σήμερα στους Σαράντα, με θέμα τη οικονομική κρίση. Κύριοι ομιλητές ήταν ο αναπληρωτής του ελληνικού Δημοκρατικού κόμματος Στέλιος Κωνσταντινίδης καθώς και η εκπρόσωπος του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δημητρακοπούλου.

«Φυσικά», γράφει η αλβανική εφημερίδα ‘Σταρτ’ «δεν ξέχασαν να συζητήσουν για την απόρριψη της ‘ελληνοαλβανικής συμφωνίας’ για τα χωρικά ύδατα των δύο χωρών, από το Συνταγματικό Δικαστήριο»

Ο Κωνσταντινίδης εξέφρασε τη λύπη του για την κατάργηση της επίμαχης συμφωνίας:

«Έμεινα έκπληκτος από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει μια συμφωνία που έγινε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με τον Κώστα Καραμανλή. Ήταν μια απόφαση που ελήφθη με τη σύμφωνο γνώμη των δύο μερών»

Για άλλη μια φορά, είπε (όπως σημειώνει η εφημερίδα) ότι αν η αλβανική κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας δεν θα υπάρξει υποστήριξη από την Αθήνα στην Αλβανία.

«Εάν η Αλβανία δεν εφαρμόσει τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας δεν θα υπάρξει υποστήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ», είπε ο έλληνας αναπληρωτής.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος