Απέλαση Αλβανών: «Η Ελλάδα εκδικείται για τη ακύρωση της Συμφωνίας»




Απρίλιος 26, 2010



«Εκδίκηση κατά της Αλβανίας, ήταν η απέλαση 106 Αλβανών οικονομικών μεταναστών από την Ελλάδα, οι οποίοι συνελήφθησαν και απελάθηκαν λίγες ημέρες μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο των Τιράνων της ελληνο-αλβανικής Συνθήκης για τα χωρικά ύδατα»

Τα παραπάνω σημειώνει σήμερα η αλβανική εφημερίδα ‘Albania’, βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα καθώς προσπαθεί να στοιχειοθετήσει αίσθημα δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση, αυτή, των Τιράνων.

Η εφημερίδα αναφέρεται ότι επρόκειτο για Αλβανούς της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου και γράφει ενδεικτικά τα εξής:

«Σε μια εκτεταμένη επιχείρηση των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων πριν από δύο ημέρες συνελήφθησαν 106 Αλβανοί, οι οποίοι ζούσαν και εργάζονταν παράνομα στη γειτονική χώρα. Αυτό έγινε γνωστό από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μόλις χθες.

»Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία η επιχείρηση κατά των λαθρομεταναστών, κυρίως Αλβανών. Ξεκίνησε στις δέκα η ώρα το βράδυ πριν από τρεις ημέρες και τελείωσε τις πρωϊνές ώρες της 23ης Απριλίου. Η επιχείρηση αυτή εφαρμόστηκε σε τέσσερις πόλεις της βόρειας Ελλάδας, Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα».

Η αλβανική εφημερίδα αναφερόμενη σε λεπτομέρειες σημειώνει ότι ελέχθησαν 1.023 άτομα, 861 αυτοκίνητα ενώ συνελήφθησαν στην επιχείρηση αυτή και τρία άτομα ελληνικής καταγωγής.

Αυθαίρετα, όπως σημειώθηκε και πιο πάνω, η εφημερίδα συσχετίζει τις συλλήψεις αυτές, των παράνομων μεταναστών, με την απορριπτική απόφαση του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, της ελληνο-αλβανικής Συνθήκης περί των χωρικών υδάτων των δύο χωρών.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος