Βουλγαρία: Στρατιωτικό συνέδριο για τα νέα πολεμικά αεριωθούμενα


Απρίλιος 29, 2010Διοργανώνεται σήμερα το 10ο Διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ηλεκτρονικών και τεχνολογικών επικοινωνιών των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων (AFCEA).

Το συνέδριο που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο "Sankt Peterburg» στην Φιλιππούπολη (Plovdiv) είναι υπό της αιγίδας του υπουργού Άμυνας Άνγιου Άγγελοφ και το θέμα του συνεδρίου είναι «Ο ρόλος και η σημασία των νέων μοντέλων αεριωθουμένων και η συμβολή τους στην εθνική και συλλογική ασφάλεια».

Στο φόρουμ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, υπογραμμίζεται ο ρόλος και τα καθήκοντα της Πολεμικής Αεροπορίας στο νέο περιβάλλον ασφάλειας καθώς και οι μείζονες τάσεις στην ανάπτυξη των μαχητικών αεροσκαφών.

Το συνέδριο παρακολουθούν εκπρόσωποι της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της βουλγαρικής Βουλής, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Εξωτερικών, Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, του Αρχηγείου Αεροπορίας, της Κοινής Επιχειρησιακής Διοίκησης και η Εθνική Υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας και πολλοί άλλοι.

Από τις ξένες αποστολές συμμετέχουν οι : ταξίαρχος Πάτρικ Βούτερς του Διεθνούς Στρατιωτικού Επιτελείου του ΝΑΤΟ, ο ταξίαρχος Jiri Werner, διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων, ο ταξίαρχος Αλεξάνδρου Γκαλούτσκο της πολεμικής αεροπορίας της Ρουμανίας, ο ταξίαρχος Χαρίλαος Λάμπρου της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών αεροπορικών εξοπλισμών και κατασκευαστές αεροπορικών εγκαταστάσεων.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος