Αλβανοί Σκοπίων: Απαράδεκτο το όνομα « ‘Μακεδονική’ προεδρία»Απρίλιος 16, 2010Η ενδεχόμενη χρήση του επιθετικού προσδιορισμού «Μακεδονική» στην προεδρία της πΓΔΜ στο Συμβούλιο της Ευρώπης τον ερχόμενο μήνα, είναι απαράδεκτη από αλβανικά κόμματα των Σκοπίων όπως το DPA και η 'Νέα Δημοκρατία' του οποίων ηγούνται ο Μεντούχ Τάτσι και ο Ιμέρα Σελμάνι αντίστοιχα.

Ο Τάτσι δήλωσε ότι η ονομασία αυτή, θέτει στο περιθώριο την ύπαρξη των Αλβανών στο κράτος της πΓΔΜ, απείλησε, μάλιστα, ότι δεν θα σιωπήσει στο ζήτημα αυτό.

«Το όνομα «Μακεδονική προεδρία 2010» την οποία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι απαράδεκτο» τόνισε και ο αρχηγός του έτερου αλβανικού κόμματος των Σκοπίων ‘Νέα Δημοκρατία’ Ιμέρ Σελμάνι και πρόσθεσε ότι «το επίθετο ‘μακεδονική’ υπονοεί ότι δεν υπάρχει άλλη εθνότητα στη χώρα και επομένως γκρεμίζει τον πολυεθνικό χαρακτήρα της».

Αντιθέτως το αλβανικό κόμμα DUI το οποίο συγκυβερνά με το κόμμα του Γκρουέφσκι, δήλωσε ότι δεν θα φέρει κανένα εμπόδιο στην προεδρία της πΓΔΜ, στο ευρωπαϊκό αυτό θεσμικό όργανο.

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας των Σκοπίων, δεν έκανε γνωστές τις προθέσεις του αλλά είπε ότι αυτές θα εκδηλωθούν όταν επικαιροποιηθεί το ζήτημα αυτό, στις επόμενες ημέρες.Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος