Βουλγαρία: Μειώνει το στρατό της κατά ένα τρίτο




"Η Βουλγαρία θα μειώσει το στρατό της κατά το ένα τρίτο"


Απρίλιος 18, 2010


Η βουλγαρική κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει σημαντικά το αριθμό του στρατού της προκειμένου εξοικονομήσει χρήματα τα οποία θα δαπανήσει για τον εκσυγχρονισμό του, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Άνγιου Αγγέλοφ.

Βασικός στόχος, είπε ο βούλγαρος υπουργός, είναι η μείωση του βουλγαρικού στρατού κατά 33%, μια μείωση που θα ‘χτυπήσει’ τα ανώτερα κλιμάκια όλων των κλάδων των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία είναι αντιπαραγωγικά και δαπανηρά.

«Το σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική υποδομή με ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό και να καταργήσουμε το πεπαλαιωμένο σύστημα του υπεράριθμου στρατιωτικού προσωπικού που ολημερίς καταναλώνεται στους ...καφέδες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βούλγαρος πολιτικός.

Στην ανακοίνωση στην οποία προέβη τόνισε ότι η μεταρρύθμιση στις Ένοπλες δυνάμεις θα έχει ένα μήκος μιας πενταετίας, στο τέλος της οποίας θα έχουν καταργηθεί ‘μια ντουζίνα’ άχρηστων μονάδων.

Η Βουλγαρία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ το 2004, και τα υπέρογκα ποσά που δαπανά για τη μισθοδοσία του στρατιωτικού προσωπικού έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος