Βουλγαρικό Κόμμα: Φέσι στην Ευρώπη; ΠΟΤΕ!

"Φέσι στην Ευρώπη; ΠΟΤΕ' είναι το σύνθημα του βουλγαρικού  κόμματος VMRO που ζητά δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.


Απρίλιος 16, 2010


Σόφια.
Το βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα VMRO κάνει επίσημες ενέργειες για να προκηρυχθεί δημοψήφισμα, με την ερώτηση αν συναινεί ο βουλγαρικός λαός στην ένταξη της Τουρκίας στη ΕΕ.

Το κόμμα αυτό ενημέρωσε, ήδη, σήμερα Παρασκευή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πρόθεσή του να συλλέξει υπογραφές από τους βούλγαρους πολίτες προκειμένου να ζητήσει τη διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος, όπως απαιτείται από νόμο που ψήφισε το βουλγαρικό κοινοβούλιο το 2009.

Το VMRO ελπίζει να ενεργοποιήσει το βουλγαρικό λαό ώστε να πάρει αρκετές υπογραφές και να συγκαλέσει το πρώτο δημοψήφισμα, μετά το 1989, στην Βουλγαρία.

Το τελευταίο δημοψήφισμα στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε το 1971, προκειμένου να εγκριθεί το Σύνταγμα του κομμουνιστικού καθεστώτος του δικτάτορα Τοντόρ Ζίφκοφ, το οποίο θεωρείται πως ήταν πλασματικό.

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο θα υποχρεωθεί στη διαδικασία του δημοψηφίσματος, όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘νοβίνιτε’, αν το VMRO συγκεντρώσει 500.000 υπογραφές από τους βούλγαρους ψηφοφόρους.

Υπενθυμίζεται πως το 10 τοις εκατό των βουλγάρων πολιτών είναι εθνικά Τούρκοι.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος