Κοσσυφοπέδιο: Οι Αλβανοί δεν θέλουν ούτε νεκρούς τους Σέρβους




Απρίλιος 1, 2010

Πρίστινα.

Οι διεθνείς δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου (KFOR) εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συνεχή βεβήλωση σερβικών νεκροταφείων από Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.

Σε χθεσινή τους ανακοίνωση η KFOR, καταδικάζει έντονα τη βεβήλωση των τάφων στο μικτό χωριό Lipljan Rabovce, πράξη η οποία προκάλεσε ανησυχία στα μέλη της διεθνούς αποστολής.

«Οι πράξεις αυτές περιφρονούν την αιώνια ειρήνη του νεκρού», σημειώνει η δήλωση της KFOR και συνεχίζει: « Τα περιστατικά του είδους αυτού απειλούν τον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που ζουν μαζί στο Κοσσυφοπέδιο».

«Οι διεθνείς δυνάμεις KFOR έχουν εντολή να εδραιώσουν την ασφάλεια σε όλο το Κοσσυφοπέδιο ώστε να επιτευχθεί ευημερία σε όλες τις κοινότητες και τα άτομα που υπάρχουν σε αυτό, ανεξάρτητα από την εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα», γράφει το σερβικό πρακτορείο ΒΕΤΑ.

Σύμφωνα με σερβικές πηγές την περασμένη Τρίτη το βράδυ στο Ορθόδοξο χριστιανικό χωριό Lipljan Rabovce τέσσερις τάφοι βεβηλώθηκαν, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου η οποία ανέφερε πως η έρευνα για τον εντοπισμό των βέβηλων βρίσκεται σε εξέλιξη.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος