Κοσσυφοπέδιο: Υπουργός καταχράστηκε 80 εκατ. Ευρώ…




(…είναι είδηση αυτή;)

Μάιος 8, 2010

Δεν υπάρχει, πια, καμιά αμφιβολία ότι ο Υπουργός Μεταφορών Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (MTPT) της αλβανικής κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου καταχράστηκε € 80.000.000 , γράφει σήμερα η εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου «Κόχα Ντίτορ», υπογραμμίζοντας ότι τα δεδομένα με το ποσό και τις διαθέσεις του καταστράφηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Υπουργείου, πριν μπουν για έλεγχο οι άνθρωποι των ευρωπαϊκών δυνάμεων (EULEX).

( Παρένθεση: Ας μην λησμονούμε ότι, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά:


«Και εδώ είναι …βαλκάνια…»


[κλεψιά, ατιμωρησία, λοβιτούρα, κομπίνα, κονόμα,  κ.ο.κ.]  )

Όπως αναφέραμε και χθες στην ανάρτησή μας ο πρώην «ήρωας» του UCK που έγινε υπουργός στην κυβέρνηση των αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου κατηγορείται για εμπλοκή στο Οργανωμένο Έγκλημα.( Δες σχετικά: http://echedoros-a.blogspot.com/2010/05/blog-post_07.html )

«Το γεγονός ότι τα δεδομένα διαγράφηκαν εσπευσμένα", είπε ο ανώτερος αξιωματικός της EULEX, "αυτό δηλώνει ότι το οργανωμένο έγκλημα λειτουργεί άμεσα και στα ηλεκτρονικά δίκτυα και γνώριζε εκ των προτέρων την μετάβασή μας σε αυτά».

Ένα ευρωπαϊκό κεφάλαιο 80 εκατ. Ευρώ εκλάπη από το υπουργείο. Οι υπάλληλοι απέκρυψαν στοιχεία κατά την ημέρα της επιθεώρησης από τους ανακριτές και τους εμπειρογνώμονες της αποστολής της EULEX, πληροφορίες που είναι πολύ δύσκολο να ανακτηθούν.

Κορυφαίος διεθνής αξιωματούχος δήλωσε στην αλβανόφωνη εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου ότι «η διαγραφή των δεδομένων που έφερε εμπόδια στους ανακριτές θεωρήθηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους ως …μη σοβαρό περιστατικό».

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος