Σκόπια: Οι εξτρεμιστές κατέφυγαν στο Κοσσυφοπέδιο






Μάιος 2, 2010

Ο πρώην διοικητής του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ОНА) , Χότζα Τζεζάιρ Σακίρι (Џезаир Шаќири Хоџа),
προειδοποίησε την κυβέρνηση των Σκοπίων ότι είναι ανυπόστατη η σύνδεση  του ατόμου του   με τα όπλα που βρέθηκαν σε κρησφύγετα των συνόρων.

Η κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις των εξτρεμιστικών κύκλων από τις επιτυχίες της σκοπιανής αστυνομίας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που τα άτομα αυτά με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Ο Υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει όλους τους παράγοντες και δεν αναπτύσσει διάλογο με τέτοια άτομα. Εμείς ενεργούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας προς εκείνους που παραβιάζουν το νόμο και τους κανονισμούς που διέπουν την πΓΔΜ» δήλωσε η αναφερόμενη υπουργός.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η αστυνομία έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και θα ενεργήσει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κινδύνων.

«Δεν υπάρχει καμμία ανησυχία, το Υπουργείο έχει πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Έχουμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες ώστε να αξιολογήσουμε ενδεχόμενο κίνδυνο. Οι αστυνομικές δυνάμεις μας εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συνόρων (με το Κοσσυφοπέδιο)» δήλωσε η Γιανκούλοφσκα.

Η αστυνομία βρήκε πρόσφατα τέσσερις αποθήκες με μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών. Οι εκτιμήσεις των αρχών ασφαλείας ήταν ότι τα όπλα αυτά αποτελούσαν οπλισμό εξτρεμιστικής ομάδας, που είχε σκοπό να αποσταθεροποιήσει όχι μόνον την πΓΔΜ, αλλά και όλη την περιοχή

Τα άτομα που αποτελούσαν την εξτρεμιστική ομάδα, όπως σημειώνεται από το σκοπιανό ‘Α1’ έχουν καταφύγει στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος