Ελλάδα προς Σκόπια: κάντε μεταρρυθμίσεις να έρθουν Έλληνες επενδυτές






Μάιος 21, 2010


"Οι ξένοι επενδυτές θα έρθουν για επενδύσεις στα Σκόπια, όταν η χώρα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί απαραίτητες η Ευρωπαϊκή Ένωση στους τομείς της δικαιοσύνης, της δημόσιας διοίκησης και των οικονομικών»

"Αυτό είναι το μήνυμα" αναφέρει το σκοπιανό κανάλι ‘5’, "που έστειλε στη χώρα μας η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου".

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένας επενδυτής είναι πρώτιστα επενδυτής. Δεν είναι Έλληνας, Ιταλός, Σουηδός, αλλά είναι ένας επενδυτής που θέλει να επενδύσει τα χρήματά του. Εάν η χώρα σας διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε να έχουν κέρδος, τότε είναι βέβαιο ότι και οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν έναν πρόσθετο λόγο να έρθουν να επενδύσουν, γιατί η Ελλάδα είναι κοντά, και είναι ήδη εδώ. Γνωρίζουν την περιοχή και οι άνθρωποι θέλουν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις» τόνισε η κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην πΓΔΜ, σημειώνει το αναφερόμενο κανάλι. "Όταν ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, και άλλες αμοιβαίες παρεξηγήσεις, η συνεργασία των δύο χωρών θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη» δήλωσε η επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας. Διαβεβαίωσε, επιπρόσθετα, πως αν και η χώρα διέρχεται κρίση, ο τραπεζικός τομέας είναι σταθερός.

«Πρόκειται για έναν τομέα που αντιμετωπίζει με επιτυχία την παγκόσμια κρίση με ισχυρούς δείκτες σταθερότητας και ρευστότητας κεφαλαίων. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να αποτελεί πυλώνα της ελληνικής οικονομίας με σημαντικές επενδύσεις στην νοτιο-ανατολική Ευρώπη», είπε η Παπαδοπούλου.

Ο φόβος μεταξύ των Σκοπιανών επιχειρηματιών δικαιολογείται, αναφέρει το «κανάλι 5». Και αυτό γιατί οι ελληνικές τράπεζες έχουν την ιδιοκτησία των μεγαλύτερων τραπεζών στην πΓΔΜ, πολλά εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας στην νοτιο- ανατολική περιοχή των Σκοπίων και πολλές, ακόμη, ελληνικές επενδύσεις που θέλουν να έρθουν, αλλά απαιτούν μεταρρυθμίσεις ώστε να είναι κερδοφόρες.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος