Σκόπια: «Δουλεύουμε για να δοθεί σύντομα λύση στο όνομα»




Μάιος 16, 2010

Σκόπια.

Ως απάντηση φέρονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, στις πιέσεις που δέχεται από την Ουάσιγκτον, να επισπεύσει τις διαδικασίες επίλυσης της ονομασίας της χώρας προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός, όπως δημοσιεύεται σήμερα στο πρακτορείο «Makfax», προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους όπου τόνισε ότι η χώρα του εργάζεται, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, «μια λύση που θα είναι προς το εθνικό συμφέρον της πΓΔΜ και της κρατικής οντότητάς της».

Μόλις χθες ο πρέσβης της ΕΕ, Έρβαν Φουερέ σε συνέντευξή του στο «Ελεύθερο ραδιόφωνο» δήλωσε ότι υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον της πΓΔΜ, αν δεν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας και αν δεν επισπευτούν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα συναντηθεί με τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση», Αλί Αχμέτι, ο Γκρουέφσκι δήλωσε ότι είναι στις προθέσεις του να το κάνει, χωρίς, όμως, να προσδιορίσει το χρόνο της συνάντησης.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος