Σκόπια: Προβληματίζουν τα κυκλώματα πορνείας

Μοναστήρι -Μπίτολα, Μάιος 27, 2010

Με τον τίτλο «η εμπορία ανθρώπων είναι πρόβλημα για την πΓΔΜ» το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων «Μακφαξ» αναφέρεται στην αύξηση του κοινωνικού αυτού φαινομένου.

Στο δημοσίευμα γνωστοποιείται το έργο το οποίο ανέλαβε μια οργάνωση με την επωνυμία «Ανοιχτή πύλη” („Отворена порта“) για την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων, όσο αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε θύματα που έχουν εμπλακεί σε οργανωμένα κυκλώματα πορνείας.

«Δυστυχώς στην πΓΔΜ παρατηρείται αύξηση του αριθμού των θυμάτων της εμπορίας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εσωτερική διακίνηση, όπου τα περισσότερα θύματα είναι εντόπια και κατά 90 τοις εκατό των θυμάτων είναι ανήλικα», είπε ο Στογιάνα Ατανάσοβκα Ντιμίτσκοβσκα των «Ανοικτών Πυλών».

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι από την οργάνωση αυτή στηρίχτηκαν, ήδη, 65 θύματα που έπεσαν στα δίχτυα της οργανωμένης πορνείας.

«Δυστυχώς δεν έχουμε καμία καταγγελία από τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή αλλά σε πολύ λίγο διαφοροποιείται η χώρα μας όσον αφορά το συγκεκριμένο έγκλημα. Από το 2005 έως το 2008 μόνον 87 τέτοιες περιπτώσεις έχουν εκδικαστεί» δήλωσε η Λιλιάνα Λιέβσκα, βοηθός της οργάνωσης «Συνήγορος του Πολίτη».

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος