Σκόπια: Ο Αχμέτι συναντά πρεσβευτές Ισπανίας και Ελλάδας





Μάιος 30, 2010

Σκόπια.
Ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων «Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση», Αλί Αχμέτι, είχε συναντήσεις με τον ισπανό πρέσβη στην πΓΔΜ, Jose Manuel Agrueras, και στη συνέχεια με την επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Αντικείμενο των συζητήσεων, όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα «Στάρτ’, ήταν η εφαρμογή της Συμφωνίας της Αχρίδας, οι διακρατικές διαφορές και η πρόοδος για την ενσωμάτωση στις ευρωατλαντικές δομές των Σκοπίων. Συζητήθηκαν ακόμη οι εθνοτικές σχέσεις και οι διάφορες πτυχές της πολιτικής ζωής της πΓΔΜ.

Ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων ενημέρωσε τους παραπάνω διπλωμάτες για τη δέσμευση του κόμματός του στην επίλυση της διαφοράς για το όνομα της χώρας του με την Ελλάδα και επισήμανε ότι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στη διαδικασία ένταξης της πΓΔΜ, στο ΝΑΤΟ καθώς και στην έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ, είναι ολίσθημα της κυβέρνησης (σ.σ. στην οποία, βέβαια, συμμετέχει…) και θα προκαλέσουν επιπτώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την υπάρχουσα κατάσταση.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος