Γκρουέφσκι: Θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες με την Ελλάδα


Μάιος 31, 2010

Σκόπια

Τα συνεχή δημοσιεύματα του σκοπιανού Τύπου με τις αρνητικές τοποθετήσεις υψηλόβαθμων διπλωματών των Βρυξελλών, που προστίθενται σε αυτά της αντιπολίτευσης ανάγκασαν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να προβεί σε δηλώσεις και να τοποθετηθεί σε αυτά.

«Δεν θα σταματήσουμε τις συνομιλίες με την Ελλάδα. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης που δεν θα βλάψει τα εθνικά και κρατικά συμφέροντα ώστε να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε αργά το απόγευμα χθες (30/5) ο Νίκολα Γκρουέφσκι.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να επαναλάβει το ίδιο …τροπάριο:

«Παρά το ότι πΓΔΜ έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, βρίσκεται αποκλεισμένη από την Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου «Μακφαξ».

Ο Γκρουέφσκι δήλωσε ακόμη ότι το κόμμα του, VMRO DPMNE, είναι προσανατολισμένο στην επίλυση του προβλήματος με την Ελλάδα, ώστε η χώρα του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η διεθνής κοινότητα έχει βρει το σθένος να επισημάνει την παράλογη πολιτική απόφαση που λήφθηκε από την Ελλάδα ( το 2008) και καθορίζει ως ελάχιστες τις πιθανότητες μας για ένταξή μας στην ΕΕ (σήμερα)", δήλωσε ο Γκρουέφσκι.

Στο δημοσίευμα δεν γίνεται καμία αναφορά για τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν στην πΓΔΜ, προκειμένου να εκπληρώσει τους ευρωπαϊκούς όρους, όπως καταλογίζουν στον σκοπιανό πρωθυπουργό οι Βρυξέλλες.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος