Σκόπια: Η Ευρώπη χάνει την υπομονή της με την Ελλάδα




Μάιος 5, 2010

Δημοσίευμα εφημερίδας των Σκοπίων αναφέρει τις δηλώσεις του αυστριακού υπουργού Οικονομικών Γιόζεφ Πρέπ σχετικά με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

«Με τις διαμαρτυρίες που γίνονται στην Ελλάδα, εμείς και η υπόλοιπη Ευρώπη, έχουμε χάσει την υπομονή μας. Ο ελληνικός πληθυσμός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα αυστηρά μέτρα που τέθηκαν είναι αναγκαία για την έξοδο από τη βαθιά κρίση που βρίσκεται η χώρα», δήλωσε ο αναφερόμενος αυστριακός υπουργός.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να τιμωρήσει τους δράστες των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που έφεραν στη σημερινή κατάσταση την ελληνική οικονομία. Για το σκοπό αυτό θα συστήσει εξεταστική επιτροπή που θα εξετάσει την οικονομική διαχείριση των τελευταίων ετών.

Στο κείμενο γίνεται μνεία και για την ανάρτηση των πανό στην Ακρόπολη από τους έλληνες κομμουνιστές που ζητούν στα ελληνικά και στα αγγλικά να αντιδράσουν οι λαοί της Ευρώπης.

Στην πρώτη σελίδα, ακόμη, της εφημερίδας «Βέτσερ» φιλοξενείται η σημερινή δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Shojble σε ειδικό ένθετο: «Αν δεν ακολουθήσει πιστά η Ελλάδα το οικονομικό πρόγραμμα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πτώχευσης».

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος