ΥΠΕΞ Σκοπίων: «Είμαι Μακεδόνας»





Μάιος 12, 2010

Ο βουλγαρικής καταγωγής υπουργός των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλοσόσκι, ο οποίος μιλά τη βουλγαρική διάλεκτο των Σλάβων της Βαρδαρίας , που θέλει να την ονομάζει «μακεδονική γλώσσα», δήλωσε σήμερα, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι είναι ‘Μακεδόνας’ .

Απευθυνόμενος προς το έλληνα αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Δημήτρη Δρούτσα, που ζήτησε να μην αναφέρετε ως «Μακεδονική Προεδρία» άλλα ως 'προεδρία FYROM', είπε χαρακτηριστικά:

«Όπως εσείς είστε Έλληνας ή ο Κάρλ Μπιλντ είναι Σουηδός, εγώ είμαι ‘Μακεδόνας’ και αυτό είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμά μου, όπως καθορίζεται από το Συμβούλιο αυτό το οποίο είναι η πατρίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αυτά, λοιπόν, είπε, ο βουλγαρικής καταγωγής Μιλοσόσκι, προερχόμενος από το γεωγραφικό χώρο της  ιστορικής Μακεδονίας.
Ο σκοπιανός ΥΠΕΞ ανήκει στη γενιά της δημιουργίας ενός νέου έθνους των Βαλκανίων. Αγνοεί η γενιά αυτή,  την ιστορική αρχή, ότι τα έθνη δεν δημιουργούνται από ένα τμήμα ενός λαού το οποίο  προσπαθεί να απαρνηθεί το συνολικό παρελθόν. Ενός λαού που τα βουλγαρο-σλαβικά στοιχεία του είναι ιστορικά τεκμηριωμένα και φυσικά αδιαπραγμάτευτα.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος