Πανικός στους Αλβανούς: Ο Κοστούνιτσα μπήκε στο Κοσσυφοπέδιο χωρίς άδεια!




Μάιος 24, 2010

Βροχή πέφτει στα αλβανικά μέσα της Αλβανίας και τα αλβανόφωνα του Κοσσυφοπεδίου η είδηση ότι ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα, πρώην πρωθυπουργός της Σερβίας και νυν αρχηγός του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος επισκέφθηκε χθες τις πόλεις Μητρόβιτσα και Ζβέκαν χωρίς άδεια από «κανένα φορέα του Κοσσυφοπεδίου».

«Αυτή η παραβίαση του Κοστούνιτσα, σημειώνουν η «Μπαλκάν», η «Στάρτ» και το σύνολο του αλβανικού τύπου και του Κοσσυφοπεδίου, δημιουργεί ένα κενό αφού και άλλοι Σέρβοι πολιτικοί έχουν επισκεφθεί το έδαφος του Κοσσυφοπεδίου χωρίς άδεια από την Νομοθεσία.

Ο Κοστούνιτσα αναμένεται να αρχίσει σήμερα προεκλογική εκστρατεία για το κόμμα του που διεκδικεί έδρες στο Δήμο της Μητρόβιτσα στις εκλογές που διοργανώθηκαν από σερβικό κράτος και οι οποίες θα διεξαχθούν στις 30 Μαίου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Άμμπερ Μπέκα, ο τελευταίος ανέφερε ότι η αστυνομία δεν ενημερώθηκε από την επίσκεψη αυτή ή για κάποια αντιπροσωπεία ή για κάποιον επίσημο από τη Σερβία.

«Έχουμε πληροφορίες ότι έχει αφιχθεί στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά εισήλθε από την δίοδο που δεν έχουμ καμία εξουσιοδότητηση ελέγχου», ήταν η απάντηση των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων (EULEX).

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος