Σκόπια: Κυνηγητό για αλβανούς τρομοκράτες …



Μάιος 14, 2010

Η δράση της σκοπιανής αστυνομίας στις αλβανικές περιοχές του κράτους των Σκοπίων έχει προκαλέσει αναστάτωση στον τοπικό πληθυσμό που δυσανασχετεί με τις εντατικές έρευνες για τρομοκράτες στην περιοχή τους.

Οι κάτοικοι του χωριού Νόβο Σέλο επί τρεις εβδομάδες είναι αναστατωμένοι, αναφέρει η αλβανόφωνη τηλεόραση των Σκοπίων ‘Άλσατ’,γιατί στο χωριό τους έχει αυξηθεί η παρουσία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος της Ζέλινο, Φατμίρ Ιζαίρ, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι η δράση της αστυνομίας δεν συμβάλλει στη μείωση της έντασης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Χθες βράδυ σε επιδρομή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που έγινε σε οικία του χωριού Νόβο Σέλο συνελήφθη ο 59χρονος Demir Myftari μαζί τους τρεις γιους του. Στην οικία του οποίου βρέθηκε οπλισμός και πυρομαχικά.

Ο εκπρόσωπος της σκοπιανής αστυνομίας, Ίβο Κοτέβσκι, δήλωσε ότι υπήρχαν πληροφορίες στο υπουργείο Εσωτερικών για σχέση τους, με τρομοκράτες του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με την ομολογία του συλληφθέντος αλβανόφωνου, τα όπλα τα οποία είναι διαφόρων διαμετρημάτων καθώς τα πυρομαχικά και οι εκρηκτικοί μηχανισμοί, προέρχονται από τις συγκρούσεις του Κοσσυφοπεδίου του 2001. Τα είχε παραγγείλει σε λαθρέμπορους όπλων και τα είχε κρύψει στην οικία του.

Η σκοπιανή αστυνομία πιστεύει ότι το γεγονός αυτό δεν είναι το μοναδικό στην αλβανόφωνη περιοχή των Σκοπίων.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος