Κοσσυφοπέδιο: Αναστάτωση από το κάψιμο συνοριακού φυλακίου


Μάιος 26, 2010

Στις δύο τα ξημερώματα της 25ης Μαίου πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε συνοριακό φυλάκιο του Κοσσυφοπέδιου με τη Σερβία στο σημείο της πύλης 31 στην περιοχή Bërnjak, του Zubin Potok, όπως γράφει η κοσοβάρικη εφημερίδα ‘Κόχα’.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας η πυρκαγιά προκάλεσε ζημίες σε συνοριακά κτίρια και από μια έκρηξη τραυματίστηκε ένας 21χρονος Σέρβος που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μιτρόβιτσας.

Όπως αναφέρεται αστυνομικές αρχές συνεπικουρούμενες με την εγκληματολογική υπηρεσία της πόλης Μιτρόβιτσα και της Zubin Potok, με την εποπτεία του αστυνομικού τμήματος των ευρωπαϊκών δυνάμεων ( EULEX) προέβησαν σε σχετική έρευνα.

Αυτό που αναστάτωσε τις αλβανικές αρχές ήταν μια έκρηξη που εκδηλώθηκε στη διάρκεια της φωτιάς αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές της αστυνομίας πρόκειται για φιάλη υγραερίου που εξερράγη.

Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της επίσκεψης στη Μιτροβίτσα του πρώην πρωθυπουργού της Σερβίας Κοστούνιτσα.

Η αστυνομία του Κοσσόβου, γράφει η «Κόχα εντιτόρε» έχει αρχίσει εντατική έρευνα προκειμένου να ανακαλύψει τα αίτια ή τα κίνητρα της πυρκαγιάς που χαρακτηρίστηκε ως «πρόκληση κινδύνου».

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος