Μουσουλμάνοι Σερβίας: Ζητούν αποζημίωση 100 εκατομμύρια από εφημερίδα




Βελιγράδι. 20 Ιουνίου 2010

Η Ισλαμική Κοινότητα της Σερβίας απαίτησε από το την εταιρία που εκδίδει την εφημερίδα του Βελιγραδίου ‘Blic’ αποζημίωση εκατό εκατομμυρίων ευρώ, για δυσφήμηση από φωτομοντάζ που δημοσίευσε.

Η σερβική εφημερίδα δημοσίευσε το Μουφτή του Βελιγραδίου, Μουαμέρ Ζούκορλιτς, να φορά ράσα χριστιανού ορθόδοξου και στο κεφάλι την τιάρα με το σταυρό.

Οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας της χώρας απαίτησαν από την αναφερόμενη εφημερίδα το άνωθεν ποσό για τη δυσφήμηση αυτή, δήλωσαν, μάλιστα, αν η εκδοτική εταιρία αρνηθεί την καταβολή του ποσού, θα προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια και θα προβούν σε έκκληση προς όλους τους μουσουλμάνους πολίτες της Σερβίας, να μποϊκοτάρουν την αγορά και την διανομή της “BLIC”.

Ο αρχισυντάκτης της σερβικής εφημερίδας, , Veselin Simonovic, ζήτησε συγνώμη από τους μουσουλμάνους αναγνώστες καθώς και από την Ισλαμική Κοινότητα της Σερβίας και ανακοίνωσε ότι το κείμενο της απολογίας του θα δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας. Διευκρίνισε πάντως ότι το μοντάζ έγινε με πνεύμα χιούμορ και δεν υπήρχε πρόθεση προσβολής των μουσουλμάνων πιστών.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος