Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από το ισχυρό εβραϊκό λόμπυ στις ΗΠΑ





Ιούνιος 4, 2010

Η εφημερίδα "The Australian", αναφέρεται σε δραστηριότητες δεξαμενών σκέψης παγκοσμίως, κάνοντας λόγο για ακόμη ένα θύμα μετά το ΄φιάσκο του στόλου’ όπως το χαρακτηρίζει, πέραν των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ.

Το "θύμα" αυτό είναι η Ελλάδα, με την οποία το Ισραήλ διεξήγαγε κοινή στρατιωτική άσκηση κατά τα γεγονότα της νηοπομπής, η οποία διεκόπη.

Στο δημοσίευμα με τίτλο “Raid puts Greece offside” που αναφέρεται σε εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας στην Αθήνα, σύμφωνα με την οποίες Ελλάδα και Ισραήλ μπορούν αμφότερες να επωφεληθούν από μια στενή σχέση.

Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική γέφυρα με την Ευρώπη, είναι μέλος του ΝΑΤΟ και πολύτιμη αγορά για τις πωλήσεις όπλων που επιδιώκει το Ισραήλ, υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για την επίλυση του Κυπριακού. Η Ελλάδα επίσης δύναται να επωφεληθεί από το ισχυρό εβραϊκό λόμπυ στις ΗΠΑ και αλλού για στήριξη των εθνικών της συμφερόντων και βρίσκεται σε θέση να αποτελέσει εξαιρετικό διαμεσολαβητή στο Μεσανατολικό, με την εξισορροπημένη στάση της απέναντι σε Άραβες και Ισραηλινούς.

http://neoskosmos.com/news/el/node/8175