Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να δει τα πραγματικά συμφέροντα της ΕΕ



Ιούνιος 10, 2010

Βιέννη

«Η Ελλάδα να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθειες και να συνειδητοποιήσει τα πραγματικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε σήμερα ο Αντόνιο Μιλοσόσκι, σχολιάζοντας τις προσδοκίες ένταξης της χώρας του κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Με το ίδιο αδιάλλακτο πνεύμα ο σκοπιανός ΥΠΕΞ, όπως και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, προσπαθούν να πείσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η Ελλάδα είναι παράλογη στις απαιτήσεις της για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στην ονομασία της πΓΔΜ.

Ο Μιλοσόσκι εκτιμώντας το διεθνές πολιτικό περιβάλλον, δεν προβλέπει ότι θα καθοριστεί ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν δίστασε να νουθετήσει την Ελλάδα να στηρίξει την πΓΔΜ ώστε να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ γιατί «θα ωφελήσει την Ελλάδα, την πΓΔΜ και όλη την περιοχή των Βαλκανίων» είπε ο σκοπιανός ΥΠΕΞ.

Η σκοπιανή ηγεσία, που συνεχίζει να αγνοεί τις ελληνικές θέσεις, προσανατολίζεται, όπως όλα δείχνουν, σε εκλογές το ερχόμενο Φθινόπωρο, όπου το θέμα αυτό θα παίξει στο προεκλογικό πάνελ.

Επιπρόσθετα ο επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας δήλωσε ότι ένας πιθανός ελληνικός αποκλεισμός θα μπορούσε να βλάψει τη διαδικασία για την εξεύρεση αποδεκτής λύσης, ενώ η όποια  λύση, που θα βρεθεί, πρέπει να έχει βάση τις αποφάσεις και των δύο χωρών.



(ταρατατζούμ, τατζούμ τατζούμ…)





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος