Σκοπιανή Σίτελ: «Παπανδρέου: Έπρεπε να είχαμε βρει λύση στο όνομα»


22.06.2010
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σχετικά με το διαφορά της Ελλάδας με την πΓΔΜ, δήλωσε στην 'Deutsche Welle' ότι  «η πραγματική απώλεια είναι ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη μια λύση στο ζήτημα της ονομασίας».

Τα παραπάνω σημειώνει η σκοπιανή ‘Σίτελ’ και επισημαίνει ότι στη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, αναφέρθηκε η πρόοδος, που έγινε στα δύο μέρη, με τη διαμεσολάβηση του Μάθιου Νίμιτς.

Σύμφωνα με τις ελληνικές θέσεις, αν υπήρχε ένα χρονικό πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις, το ζήτημα της ονομασίας θα είχε ξεπεραστεί.

«Αν είχαμε ένα χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, το πρόβλημα θα είχε λυθεί από χθες, ίσως και πριν από πολλά χρόνια» είπε ο Παπανδρέου στον γερμανό δημοσιογράφο.

Ο Παπανδρέου για ακόμη, μια φορά, επιβεβαίωσε τη θέση της Αθήνας στη λύση του προβλήματος, ότι πρέπει να είναι ένα όνομα με γεωγραφικό περιεχόμενο για συνολική χρήση.

Καλά πληροφορημένες πηγές μέσα στον ΟΗΕ, τονίζουν ότι ο Παπανδρέου, βρίσκεται σε έντονη πίεση από το εσωτερικό της Ελλάδας στο θέμα του ονόματος, ώστε η λύση που θα δοθεί να μην είναι σε βάρος των Ελλήνων και να μην θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Αθήνας.

Η συνάντηση Παπανδρέου – Κι – Μουν, στη Νέα Υόρκη, γίνεται μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον σκοπιανό ομόλογό του στις Βρυξέλλες, που ήταν η πέμπτη μέσα σε εννέα μήνες, χωρίς να υπάρχει διαφοροποίηση στις θέσεις των Σκοπίων και της Αθήνας.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος