Αλβανόφωνη εφημερίδα: Ο Γκρουέφσκι απειλείται με φυλάκιση πέντε ετών

Ιούλιος 4, 2010.



Η αγνόηση της απόφασης του συνταγματικού δικαστηρίου από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού, για το έργο «Σκόπια 2014», οδηγεί σε μια κατάσταση παραφροσύνης σύμφωνα με νομικούς, γράφει η αλβανόφωνη εφημερίδα των Σκοπίων ‘Λάιμ’.

Και συνεχίζει:

Ο δικηγόρος Οσμάν Καντρίου υποστηρίζει ότι στα πλαίσια του ποινικού κώδικα, ο νόμος είναι καθοριστικός για τη μην τήρηση του Συντάγματος. Οι κυρώσεις για τη μη τήρηση των αποφάσεων του συνταγματικού δικαστηρίου καθορίζονται με φυλάκιση από τρία έως πέντε έτη.

Για το έργο της διαμόρφωσης της πλατείας των Σκοπίων, γνωστό ως έργο «Σκόπια 2014» το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή των εργασίων.

«Η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου είναι απολύτως σαφής. Αποφάσισε ότι η αναμόρφωση του δημοτικού κέντρου δεν είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία και ως εκ τούτου , μέρος του έργου «Σκόπια 2014» κρίθηκε αντισυνταγματικό» δήλωση ο νομικός Οσμάν Καντρίου.

Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει σοβαρά το ζήτημα αυτό όταν θα έρθει στην εξουσία, ενώ τα αλβανικά κόμματα ανακοίνωσαν ότι η κυβέρνηση Γκρουέφσκι θα μείνει στην ιστορία ως μια κυβέρνηση που παραβίαζε και δεν σεβόταν τους νόμους του κράτους.