ΝΑΤΟ: Ο Ναύαρχος Σταυρίδης επισκέπτεται αύριο το Κοσσυφοπέδιο




Ιούλιος 4, 2010.



Πρίστινα.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Κοινών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR), ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, επισκέπτεται αύριο το Κοσσυφοπέδιο.

Η επείγουσα επίσκεψή του συνδέεται με τα γεγονότα της Παρασκευής, όπου ‘αλβανοί τρομοκράτες’, όπως τους ονομάζει η σερβική κυβέρνηση, πέταξαν χειροβομβίδα σε ειρηνική διαμαρτυρία Σέρβων, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός καθηγητή και τον τραυματισμό έντεκα άλλων Σέρβων.

Ο ναύαρχος Σταυρίδης θα ενημερωθεί εκ του πλησίον για την τρέχουσα κατάσταση από το διοικητή των δυνάμεων KFOR, στρατηγό Markus Bentler, όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, από το γραφείο Τύπου των δυνάμεων KFOR προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΤΟ Ανώτατο Αρχηγείο των Μεικτών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) είναι κοντά στην πόλη Mons του Βελγίου και είναι η έδρα της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχειρήσεων (ACO), μια από τις δύο στρατηγικές στρατιωτικές διοικήσεις του ΝΑΤΟ.

Η ACO με επικεφαλής τον Ανώτατο Διοικητή των Κοινών Δυνάμεων Ευρώπης είναι υπεύθυνη για όλες τις επιχειρήσεις της Συμμαχίας από τα Στενά του Γιβραλτάρ μέχρι το Αφγανιστάν.

Τα γεγονότα της πόλης Μιτρόβιτσα, έγιναν σε μια περίοδο που το ΝΑΤΟ αποφάσισε να μειώσει περαιτέρω τις δυνάμεις  του, στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος