Κοσσυφοπέδιο: απόπειρα δολοφονίας Σέρβου πολιτικού




-Εκτός ελέγχου οι Αλβανοί-



Ιούλιος 5, 2010.

Μιτρόβιτσα

Ένα μέλος του ανώτερου συμβουλίου του Σερβικού Φιλελεύθερου Κόμματος τραυματίστηκε σήμερα το πρωί στη βόρεια Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης αυτής.

«Ο Πέταρα Μίλετιτς, σήμερα στις 8:00, το πρωί πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του με τέσσερις σφαίρες με αποτέλεσμα το τραυματισμό του στο γόνατο. Ο Σέρβος πολιτικός διακομίστηκε στο ιατρικό κέντρο της βόρειας Μιτρόβιτσας» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης, Μπεσίμ Χοτί.

Το σημερινό περιστατικό ήταν συνέχεια του περιστατικού της περασμένης Παρασκευής στη Μιτρόβιτσα όπου ένας Σέρβος σκοτώθηκε και άλλοι ένδεκα τραυματίστηκαν όταν Αλβανοί πέταξαν στους συγκεντρωμένους Σέρβους χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία το σημερινό περιστατικό δεν πρέπει να συνδέεται με το συμβάν της Παρασκευής, ωστόσο διερευνούνται τα αίτια της απόπειρας της δολοφονίας του Σέρβου πολιτικού και οι δράστες αναζητούνται.

Σήμερα, εξάλλου, έφθασε στο Κοσσυφοπέδιο ο Ανώτατος διοικητής των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, για να πληροφορηθεί εκ του σύνεγγυς την διαμορφωθείσα κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός του ΝΑΤΟ θα συζητήσει με τους Κοσσοβάρους ηγέτες την κατάσταση και την ασφάλεια στη σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος