Σερβία: Ερντογάν και Τάντιτς εγκαινίασαν Τουρκικό Κέντρο Πολιτισμού

Ιούλιος 12, 2010.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασαν στο Νόβι Παζάρ (νοτιοδυτική Σερβία) το Τουρκικό Κέντρο Πολιτισμού.

Ο Τάντιτς και ο Ερντογάν εκτίμησαν, όπως αναφέρει το σερβικό δημοσίευμα, για άλλη μια φορά ότι με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνουν τις στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο κρατών και των δύο λαών.Ο Σέρβος πρόεδρος τόνισε ότι ενώπιον της Σερβίας και της Τουρκίας βρίσκεται η προοπτική της οικοδόμησης των στενότατων σχέσεων και της συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Από την τουρκική πλευρά, ο Ερντογάν δήλωσε ότι για την χώρα του η σερβική περιοχή Σαντζάκι, αποτελεί γέφυρα για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων της με τη Σερβία.

«Στα Βαλκάνια ξεκινά μια καινούργια περίοδος και η βασική χώρα σε αυτήν τη διαδικασία είναι η Σερβία, η οποία θα συνεισφέρει, χάρη στην εθνική ισότητα, στη βελτίωση των καλών γειτονικών σχέσεων», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα τους δύο πρωθυπουργούς τους υποδέχτηκε στους δρόμους του Νόβι Παζάρ, μεγάλος αριθμός πολιτών, ενώ τη συνάντηση εξασφάλιζαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

(σ.σ. η σερβική περιοχή Σαντζάκι ήταν παλιά οθωμανική επαρχία)

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος