Σερβία: Ερντογάν και Τάντιτς εγκαινίασαν Τουρκικό Κέντρο Πολιτισμού

Ιούλιος 12, 2010.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασαν στο Νόβι Παζάρ (νοτιοδυτική Σερβία) το Τουρκικό Κέντρο Πολιτισμού.

Ο Τάντιτς και ο Ερντογάν εκτίμησαν, όπως αναφέρει το σερβικό δημοσίευμα, για άλλη μια φορά ότι με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνουν τις στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο κρατών και των δύο λαών.



Ο Σέρβος πρόεδρος τόνισε ότι ενώπιον της Σερβίας και της Τουρκίας βρίσκεται η προοπτική της οικοδόμησης των στενότατων σχέσεων και της συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Από την τουρκική πλευρά, ο Ερντογάν δήλωσε ότι για την χώρα του η σερβική περιοχή Σαντζάκι, αποτελεί γέφυρα για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων της με τη Σερβία.

«Στα Βαλκάνια ξεκινά μια καινούργια περίοδος και η βασική χώρα σε αυτήν τη διαδικασία είναι η Σερβία, η οποία θα συνεισφέρει, χάρη στην εθνική ισότητα, στη βελτίωση των καλών γειτονικών σχέσεων», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα τους δύο πρωθυπουργούς τους υποδέχτηκε στους δρόμους του Νόβι Παζάρ, μεγάλος αριθμός πολιτών, ενώ τη συνάντηση εξασφάλιζαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

(σ.σ. η σερβική περιοχή Σαντζάκι ήταν παλιά οθωμανική επαρχία)

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος