FBI: εντόπισαν τους Ρώσους κατασκόπους από κωδικοποιημένες φώτο του διαδικτύου


Ιούλιος 1, 2010

Οι δέκα κατάσκοποι που δρούσαν υπέρ της Ρωσίας εντοπίστηκαν από το FBI μέσα από κωδικοποιημένα μηνύματα τα οποία έστελναν στο διαδίκτυο με μορφή συνηθισμένων φωτογραφιών.

Σύμφωνα με απόρρητες πληροφορίες η χρήση της τεχνολογία αυτής, αρκετά προχωρημένη, εντοπίστηκε τα τελευταία χρόνια σε φωτογραφίες του διαδικτύου που έμπαιναν στο ‘μικροσκόπιο’ της αναλυτικής ηλεκτρονικής μορφής της φωτογραφίας.

Μηνύματα ενσωματώνονται στους κωδικούς των χρωμάτων χωρίς να αλλοιώνουν την εικόνα στο ανθρώπινο μάτι.

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία πριν από μερικά χρόνια. Σχετική δημοσίευση παρουσίασε πρόσφατα και το δίκτυο LiveScrience.com.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του εργαστηρίου κρυπτογραφίας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, Tal Malkin, δήλωσε «η μέθοδος αυτή είχε εντοπιστεί τυχαία και μπορεί άνετα ένας αναλυτής να ενσωματώσει στους κώδικες των χρωμάτων μέρος μηνυμάτων τα οποία θα μεταφερθούν ανώδυνα στον προορισμό τους».

Αν και η μέθοδος αυτής της κρυπτογραφίας βρισκόταν, όπως υποστηρίζουν, στο ερευνητικό στάδιο, εντούτοις είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε να χρησιμοποιείται η κρυπτογράφηση αυτή από τη ρωσική πλευρά.

Οι γνώσεις για να εφαρμόσει κάποιος τη μέθοδο αυτή είναι στοιχειώδεις . Απλές γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή και σχετικά με τη λειτουργία του.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος